Θεματικό Εργαστήρι – Διημερίδα «Μέσα Επικοινωνίας και Κοινωνική Κατασκευή της Πραγματικότητας. Θεωρία και Εφαρμογές Ανάλυσης Λόγου»

 

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΜΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

Θεματικό Εργαστήρι – Διημερίδα 6 και 7 Ιουνίου 2014

«Μέσα Επικοινωνίας και Κοινωνική Κατασκευή της Πραγματικότητας. Θεωρία και Εφαρμογές Ανάλυσης Λόγου»

Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν επισκέπτες καθηγητές και ειδικοί στην ανάλυση λόγου, οι οποίοι θα συνεισφέρουν μέσω της ερευνητικής τους εμπειρίας στα πεδία ειδίκευσης τους, με εισηγήσεις σχετικές με ζητήματα που αφορούν στη σχέση Μέσων Επικοινωνίας, Κοινωνικής Κατασκευής της Πραγματικότητας και ανάλυσης λόγου.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 6/6/2014, 16:30-20:30, αίθουσα A3-2

Κύρκος Δοξιάδης (ΕΚΠΑ, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής) Λόγος, ιδεολογία, προπαγάνδα

Γιώργος Πλειός (ΕΚΠΑ, ΜΜΕ, Καθηγητής) Κρίση, Ακροδεξιά και ΜΜΕ

Ευαγγελία Κούρτη (ΕΚΠΑ, TEΑΠΗ, Αναπληρώτρια καθηγήτρια) Τηλεοπτικές αναπαραστάσεις και πολιτισμική μνήμη

Φανή Κουντούρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Επίκουρη καθηγήτρια) “Η έννοια της ‘πλαισίωσης’: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και εμπειρικές διερευνήσεις”)

Σάββατο 7/6/2014, 10:30-13:30, αίθουσα A3-2

Μάρθα Μιχαηλίδου (Πάντειο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Επικοινωνίας, Επίκουρη Καθηγήτρια) “”Πληθωρικές προσωπικότητες”: ταξινομητικοί μηχανισμοί και στρατηγικές νομιμοποίησης στο λόγο των επαγγελματιών της τηλεόρασης”

Ειρήνη Σηφάκη (ΕΑΠ – ΣΕΠ με σύμβαση έργου) Τα μηνύματα των πολιτιστικών οργανισμών. Μια μελέτη περίπτωσης ανάλυσης διαφημιστικού λόγου από το χώρο της σύγχρονης τέχνης.

Αλίκη Κοσυφολόγου (Διδάκτορας ΕΚΠΑ, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, επιστημονική συνεργάτης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ). H ανάλυση λόγου ως εργαλείο για την κριτική της προπαγάνδας.

 

Υπεύθυνη Θεματικού Εργαστηρίου
Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Οργανωτική Επιτροπή
Μαρία Κούση
Μάρθα Μιχαηλίδου
Γιώτα Παπαγεωργίου

 

*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής