6η Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας

Στην επόμενη συνάντησή της η Λέσχη Ανάγνωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα συζητήσει το βιβλίο:

Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους του Μιχάλη Αλμπάτη

(εκδ. νήσος, Αθήνα 2022).

Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο συγγραφέας για να συζητήσουμε για το βιβλίο, τη συγγραφή και ο,τιδήποτε άλλο …

Η συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 ώρα 18:00, και είναι ανοιχτή σε όλες και όλους. Το μέρος της συνάντησης θα ανακοινωθεί σε επόμενη ανακοίνωση.

Αρχές της δεκαετίας του 1950, σ’ ένα χωριό της Κρητικής ενδοχώρας, ένα νεαρό αγόρι ανακαλύπτει, στην κηδεία κάποιου συγγενή του, πως έχει την ικανότητα να ακούει τις σκέψεις των νεκρών. Κανείς δεν τον πιστεύει αρχικά, όταν όμως αποδεικνύει δημόσια το αληθές των ισχυρισμών του, ένας θείος του, συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσης που ανοίγονται μπροστά τους, τον πείθει να φύγουν απ’ το χωριό και ν’ αρχίσουν να περιοδεύουν στα χωριά του κάμπου προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σαν “διερμηνείς των πεθαμένων”.

Από χωριό σε χωριό κι από κηδεία σε κηδεία, κάθε νεκρός διηγείται την δική του ιστορία, φανερώνει τα δικά του μυστικά και δίνει τις δικές του απαντήσεις στον γρίφο της ύπαρξης· μόνο που οι νεκροί λένε πάντα την αλήθεια, και οι ζωντανοί δεν θέλουνε αλήθειες να ακούσουν…

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για λόγους προστασίας από τον covid-19 και για την τήρηση των κανόνων που έχουν τεθεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προσερχόμαστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.