11ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο της σειράς «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός»

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία – ΔΟΑ (International Olympic Academy – IOA) σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Washington DC (Harvard’s Center for Hellenic Studies in Washington DC – CHS DC) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Harvard’s Center for Hellenic Studies in Greece – CHS Greece), ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου της σειράς «Αθλητισμός, Κοινωνία & Πολιτισμός».

Τίτλος του φετινού συμποσίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Ιουλίου 2022 στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, είναι «Ολυμπία & η αναζήτηση Ταυτότητας», 11ο Συμπόσιο για τον Αθλητισμό, την Κοινωνία & τον Πολιτισμό προς τιμή της κληρονομιάς της Ιωνίας.

Tο Συμπόσιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί από διάφορα μέρη του κόσμου, είναι ανοιχτό σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/ήτριες και υποψήφιους διδάκτορες, καθώς και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας και Κύπρου και θα δεχτεί έως και 40 συμμετέχοντες/ουσες.  Θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και στόχος του είναι να εξετάσει τη σχέση αθλητισμού και αναζήτησης ταυτότητας από τα αρχαία χρόνια έως τη σύγχρονη εποχή.

Το Συμπόσιο προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση, ενώ οι διοργανωτές προσφέρουν επιπλέον δωρεάν μετακίνηση από και προς την Αθήνα, καθώς και διαμονή και ημιδιατροφή στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Ολυμπία. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του Συμποσίου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μέσα από διαδικασία κατάθεσης κι αξιολόγησης αιτήσεων (https://forms-greece.chs.harvard.edu/sports-society-symposium-application/). 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερώτηση.

Με εκτίμηση,

Μαριλένα Κατσαδωράκη

Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Marilena Katsadoraki

Sessions’ Coordinator, International Olympic Academy

52, Dimitrios Vikelas Avenue

15233 Halandri, Greece

T: +30 210 6878810, F: +30 210 6878840

m.katsadoraki@ioa.org.gr