Διαδικτυακή Ανοιχτή συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος MOBEL (ΕΛΙΔΕΚ/ΓΓΕΚ)

Προς ενημέρωσή σας, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, 9.30πμ – 5.30μμ, ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο MOBEL: Από το Grexit στο Brexit: Ερευνώντας ζητήματα μετακίνησης, ανήκειν και ταυτότητας στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία* (ΕΛΙΔΕΚ/ΓΓΕΚ).

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Μαρία Ξενιτίδου (Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Μέλη ερευνητικής ομάδας: Ελένη Ανδρεούλη (Ανοικτό Πανεπιστήμιο, UK), Ozge Dilaver (Πανεπιστήμιο Northumbria, UK), Λία Φίγγου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Ιωάννης Μίχος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρτίνα Σουρβίνου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Πανεπιστήμιο Κρήτης), Γεώργιος Τσιώλης (Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Η συνάντηση εργασίας θα διεξαχθεί διαδικτυακά (μέσω zoom) την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, 9.30πμ – 5.30μμ, ώρα Ελλάδας.

Περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες με ανακοινώσεις που εστιάζουν σε ζητήματα μετακίνησης, πολιτειότητας, ανήκειν, ταυτότητας, διαφορετικότητας και ρατσισμού σε ποικίλα πλαίσια λόγου, στην Ελλάδα και την Αγγλία με σκοπό να διευρύνει τη συζήτηση πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Στην πρώτη, πρωινή συνεδρία οι ανακοινώσεις και η συζήτηση θα διεξαχθούν στην ελληνική γλώσσα, ενώ στις συνεδρίες 2 και 3 θα είναι στα αγγλικά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε στη συνάντηση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.co.uk/e/mobel-workshop-mobility-citizenship-and-empowerment-disempowerment-tickets-255195124487

* Το Ερευνητικό Έργο Mobel είναι ενταγμένο στο ΚΕΜΕ-ΠΚ (https://keme.uoc.gr/index.php/el/research-programs-gr/ethnika/item/219-mobel-gr)

Παναγιώτα Βλαχάκη
Μονάδα Υποστήριξης της Έρευνας
Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις
Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες Αγωγής

Panagiota Vlachaki
Research Support Unit
University of Crete Research Center (UCRC) for the Humanities, the
Social and Education Sciences
Gallos Campus, University of Crete, Rethimno, GR 74100
Tel: +30 2831077100, +30 2831077102