5η Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας

Η Λέσχη Ανάγνωση του Τμήματος Κοινωνιολογίας οργανώνει την επόμενη συνάντησή της στην οποία θα συζητήσει το βιβλίο:

Σώσα του Isaac-Bashevis Singer

(μετάφραση Πάγκαλος Μιχάλης, εκδόσεις  Κίχλη, Αθήνα, 2019).

Η συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ώρα 18:30, στο καφέ Je taime (Καραόλη και Δημητρίου 5, πίσω από την Μητρόπολη).

 

Μια ιστορία αγάπης διαδραματίζεται στην εβραϊκή κοινότητα της Βαρσοβίας μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας, καθώς ο Χίτλερ βρίσκεται προ των πυλών. Ο Άαρον Γκρέιντινγκερ, γόνος χασιδικής ραββινικής οικογένειας, έχει εγκαταλείψει τη μυθική οδό Κροχμάλνα, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, και έχει αφήσει πίσω του τον παραδοσιακό εβραϊκό τρόπο ζωής· τώρα αγωνίζεται να κατακτήσει την αλήθεια της λογοτεχνίας. Ανικανοποίητος από τη συναναστροφή με συγγραφείς και διανοούμενους και από τις ερωτικές σχέσεις με χειραφετημένες γυναίκες, ζει σε ένα υπαρξιακό κενό, που επιτείνεται από τον φόβο της επικείμενης εισβολής των ναζί. Θα μπορούσε εύκολα να αποκτήσει διαβατήριο και να διαφύγει στην Αμερική, ωστόσο όλα αλλάζουν όταν ξαναβρίσκει τη Σώσα, τον έρωτα των παιδικών του χρόνων, μια κοπέλα που χαρακτηρίζεται από μια αινιγματική αθωότητα.

Για λόγους προστασίας από τον covid-19 και για την τήρηση των κανόνων που έχουν τεθεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προσερχόμαστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.