Υπενθύμιση: Διάλεξη κ. Ανδρέα Παναγόπουλου με τίτλο: “Διαβάζοντας ευρεσιτεχνίες: το παράδειγμα του CRISPR-CAs9 και της Τεχνητής Νοημοσύνης”

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Ανδρέας Παναγόπουλος θα παραθέσει διάλεξη με τίτλο: “Διαβάζοντας ευρεσιτεχνίες: το παράδειγμα του CRISPR-CAs9 και της Τεχνητής Νοημοσύνης“.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/2/2021 στις 14:30 και απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές καθώς και ερευνητές.

Σκοπός της διάλεξης είναι μια εισαγωγή στο τι περιέχει μια ευρεσιτεχνία. Η ευρεσιτεχνία είναι ένα νομικό κείμενο το οποίο “μιλάει” και λέει πολλά. Περιγράφει μια τεχνολογία, θέτει τα όρια της και την κατηγοριοποιεί, μας λέει ποιος την εφηύρε, ποιοι την διαχειρίζονται, ποιος την ενέκρινε και που έχει βασιστεί. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ερευνητικό προσωπικό είναι πως να διαβάσει αυτά τα κείμενα. Η γλώσσα και το format είναι τελείως ανοίκεια. Εδώ ακριβώς θα επικεντρωθεί η διάλεξη. Επιλέγοντας δύο ευρεσιτεχνίες (η μια σε CRISPR-Cas9 και η άλλη σε Τεχνητή Νοημοσύνη), θα προσπαθήσουμε να απομυθοποιήσουμε αυτά τα κείμενα, και να εξηγήσουμε πως τις διαβάζεις.

Η διάλεξη θα διαρκέσει μισή ώρα και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Για να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/95549533090?pwd=Ry9qcmlFSjhhQytxV2dIWTh6UVFSQT09


Meeting ID: 955 4953 3090
Passcode: 377024