Λέσχη ανάγνωσης Τμήματος Κοινωνιολογίας

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

Ρέθυμνο, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, ώρα 11:30, συζητά το βιβλίο του James Baldwin, Αν η Beale Street μπορούσε να μιλήσει, μετάφραση Άλκηστις Τριμπέρη, Αθήνα, Πόλις, 2020.

 Η συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι ελεύθερη.

Ο σύνδεσμος https://zoom.us/j/92998894705?pwd=WjlzZk1TU2pyUGMrMXE5YnhhOFhoQT09 θα ενεργοποιηθεί δέκα λεπτά πριν την έναρξη της συζήτησης.

 

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

“Αν η Beale Street μπορούσε να μιλήσει, θα μας έλεγε για τη δεκαεννιάχρονη Τις που είναι ερωτευμένη με τον Φόνι, έναν νεαρό μαύρο γλύπτη. Κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας Πορτορικανής, τον οποίο δεν διέπραξε, ο Φόνι ρίχνεται στη φυλακή. Όταν η Τις ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, η οικογένειά της και ο πατέρας του Φόνι αποφασίζουν να αγωνιστούν για να αποδείξουν την αθωότητά του, ενώπιον ενός δικαστικού μηχανισμού για τον οποίο οι μαύροι είναι οι «ιδανικοί ένοχοι». Ο Τζέιμς Μπόλντουιν, με τη μοναδική, άμεση, πρωτοπρόσωπη αφήγηση, που γνωρίσαμε στο Κουαρτέτο του Χάρλεμ (Πόλις, 2019), μας μιλά, μέσα από τον δυνατό έρωτα ενός ζευγαριού, για την αδικία, τον φυλετικό ρατσισμό, τη συμπαράσταση αλλά και την προδοσία μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, τον αδιάκοπο αγώνα για δικαιοσύνη, με μόνα όπλα την αγάπη, την αλληλοϋποστήριξη και την πίστη στην αλήθεια, παρά την απελπισία, την οργή και τη θλίψη η οποία πηγάζει από το μίσος που αυτό το ζευγάρι αντιμετωπίζει. Αισθησιακό, βίαιο, γεμάτο πόνο, βαθιά συγκινητικό και, δυστυχώς, επίκαιρο μυθιστόρημα, το Αν η “Beale Street μπορούσε να μιλήσει” αφήνει στον αναγνώστη τη γλυκόπικρη αίσθηση των μπλουζ, που τόσο άρεσαν στον James Baldwin.”

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε στο email: serntedn@uoc.gr