Φεβ 092022
 

Περιγραφή Προγράμματος

Το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος στην Κοινωνική Οικονομία (Κ.Ο.).Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε την πρόσφατη δεκαετία και η συνέχιση της προσπάθειας για την αναβάθμιση του ρόλου της Κοινωνικής Οικονομίας όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία εισοδήματος, την οικονομική ανάπτυξη εν γένει και τη δοκιμασία εναλλακτικών μορφών ιδιοκτησίας και λειτουργίας της οικονομίας Το πρόγραμμα έχει τρία συσχετιζόμενα σκέλη:

Α. Κύκλος των διαλέξεων μελών και εργαζομένων φορέων Κ.Ο. και ενδιαφερομένων για την Κ.Ο. καθώς επίσης και εκπαίδευση μεντόρων σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Β. Έκδοση συλλογικού τόμου με το εκπαιδευτικό υλικό και Γ. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ελεύθερης πρόσβασης.

Χρηματοδότηση: Περιφέρεια Κρήτης

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του  Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διάρκεια Προγράμματος:

Φεβρουάριος 2021-Μάρτιος 2022

Επιστημονικά Υπεύθυνοι

Ζαϊμάκης Γιάννης, Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νικολαΐδης Ευάγγελος, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης