1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «ΤΠΕ, Σχολική Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση & Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο»

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «ΤΠΕ, Σχολική Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση & Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο»

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εργαστήριο Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΙΒΕΑ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «ΤΠΕ, Σχολική Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση & Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο» στις 8 9 και 10 Ιουνίου 2018, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον ρόλο των νέων τεχνολογιών και της σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σχολείο του 21ου αιώνα, εστιάζοντας σε θέματα ασφάλειας και εθισμού των μαθητών στο Διαδίκτυο.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Το συνέδριο, απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ και ΑTΕΙ, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, σε ερευνητές και ερευνήτριες, σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες: www.edivea.org

Με εκτίμηση
Για την Οργανωτική Επιτροπή

Παναγιώτης Αναστασιάδης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθυντής Εργαστηρίου Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α]

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ «ΠΑΝ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ » και «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ»

Κληροδοτήματα «ΠΑΝ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ » και «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ» για υποτροφίες  
χωρίς διαγωνισμό, μεταπτυχιακές και διδακτορικές , ακαδημαϊκού έτους  
2016-2017. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την  5η-4-2018 έως και την  
6η-7-2018.
Πληροφορίες ΕΔΩ  
https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/paroxes/2017-11-07-09-26-24/322-ypotrofies-gia-metaptyxiaka-didaktorika-pan-triantafyllidi-kai-zois-soutsou Υποτροφίες της Ιταλικής κυβέρνησης για σπουδές στην Ιταλία

«Υποτροφίες της ιταλικής κυβέρνησης για σπουδές στην Ιταλία»

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η Ιταλική κυβέρνηση  χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές ,  συνολικής διάρκειας 27 μηνών προς 900 ευρώ μηνιαίως. Καθεμιά υποτροφία μπορεί να έχει εξάμηνη (6) ή εννεάμηνη (9) διάρκεια (για μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό, έρευνα), ή τρίμηνη (3) διάρκεια (για τμήματα ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν μόνον ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 (μεσάνυχτα, ώρα Ιταλίας) στο  https://studyinitaly.esteri.it Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά https://studyinitaly.esteri.it/en/en/registatione, υπάρχουν στη πρόσκληση ενδιαφέροντος (CALL FOR APPLICATIONS) και είναι επίσης διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας: https://studyinitaly.esteri.it/en/node30

Σχετικά Αρχεία :

1. Επιστολή Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

2. CALL FOR APPLICATIONS