Μαρ 262018
 

Πρόγραμμα Συνάντησης Αποφοίτων
Aφίσα Συνάντησης Αποφοίτων
Δελτίο Τύπου πριν την εκδήλωση

Φωτογραφίες μετά την εκδήλωση
Δελτίο Τύπου μετά την εκδήλωση

TMHMA KOINΩNIOΛOΓIAΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
30 Χρόνια Λειτουργίας : 1987/8–2017-18

Παρασκευή 18/5/2018 και Σάββατο 19/5/2018,
στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

Κάλεσμα για τους Αποφοίτους του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος διοργανώνει τη 2η Συνάντηση Αποφοίτων του στις 18 και 19 Μαΐου 2018 στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο με ένα διήμερο επετειακών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στη σφυρηλάτηση των σχέσεων του Τμήματος με την κοινωνία, στην ανάπτυξη ενός ενεργούς διαύλου επικοινωνίας με τους αποφοίτους, στην επανεργοποίηση του Συλλόγου Αποφοίτων,  στην ανάδειξη της σημασίας των κοινωνιολογικών σπουδών και των ζητημάτων που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα  καθώς και τους ρόλους των κοινωνιολόγων στον 21ο αιώνα. Στην διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν θεματικές ομάδες εργασίας επικεντρωμένες γύρω από τις εξής θεματικές ενότητες: «Κοινωνιολογία και Εκπαίδευση», «Κοινωνιολογία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και  Κοινωνική Ένταξη», «Κοινωνιολογία  και Κοινωνική Έρευνα», «Κοινωνιολογία, ΜΜΕ και οπτικός πολιτισμός», «Η κοινωνιολογία στο Στρατό». Μέσα από αυτές τις  θεματικές ομάδες επιδιώκεται η ανάδειξη καινοτόμων πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών κοινωνιολογικής εργασίας, καθώς  και η ενημέρωση  και η ευαισθητοποίηση των αποφοίτων μας σε επίκαιρα αλλά και διαχρονικά   ζητήματα κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, θα γίνουν ενημερωτικές εισηγήσεις για την επαγγελματική απασχόληση,  τα επαγγελματικά δικαιώματα, και τη μελλοντική προοπτική των αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνιολογίας βασισμένη σε ερευνητικό υλικό.  Επίσης θα συζητηθούν  οι  κοινωνιολογικές  σπουδές, οι  προοπτικές  και οι προκλήσεις τους  Ελλάδα. Το Τμήμα καλεί όλους τους αποφοίτους του να συμμετάσχουν ενεργά  στις εκδηλώσεις αυτές, να ενισχύσουν το Σύλλογο των Αποφοίτων και γενικά να ενδυναμώσουν τον παρεμβατικό τους ρόλο στην κοινωνία, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία της οικονομικής κρίσης.  Το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα σας ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη συνάντηση αποφοίτων του Τμήματος είχε γίνει με πολλή επιτυχία  πριν από 10 χρόνια  στις 15 Δεκεμβρίου 2007.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας,
Ιωάννης Ζαϊμάκης, Καθηγητής

Ενημερώσου για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης από την ιστοσελίδα Αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνιολογίας .

  1. Για την καλύτερη διοργάνωση της  2ης  Συνάντησης δήλωσε τη συμμετοχή σου  ηλεκτρονικά στην Δήλωση Στοιχείων Αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνιολογίας  ως τις 7 Μαΐου 2018.

2. Παρακαλώ να συμμετάσχεις στην ανώνυμη Έρευνα Αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνιολογίας.

 

email επικοινωνίας  αποφοίτων: alumni_social@social.soc.uoc.gr