Διάλεξη της Prof. Nadezda Alexandrova με τίτλο “Women revolutionaries in Bulgarian gender history: cold sexuality and ultimate devotion”

To Εργαστήριο Φύλου και Εκπαίδευσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών σας προσκαλεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 18.00 στην αιθουσα Α3-3 στην διάλεξη της Prof. Nadezda Alexandrova, απο το Πανεπιστήμιο Σόφιας, Βουλγαρίας με τίτλο:

“Women revolutionaries in Bulgarian gender history: cold sexuality and ultimate devotion”.

Η Nadezhda Alexandrova είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο “St. Kliment Ohridski” της Σόφιας (Βουλγαρία). Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην έρευνα του γυναικείου τύπου και της γυναικείας λογοτεχνίας, και στην ιστορία της εκπαίδευσης και των φεμινισμών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι το 2014 ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και συν-Γραμματέας (co-secretary) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα Φύλου, Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης (European Association for Gender Research, Education and Documentation (ATGENDER). Είναι συν-επιμελήτρια στις εκδοτικές σειρές Teaching with Gender, (εκδόσεις ATGENDER), και Women Writers in History (εκδόσεις Brill). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα για τις σχέσεις φύλου, εκπαίδευσης, κινητικότητας και ταυτότητας, και για και την ιστορία της γυναικείας λογοτεχνίας. Εκτός των άρθρων της που έχουν δημοσιευτεί σε βουλγαρικά, αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά επιστημονικά περιοδικά, έχει εκδώσει δύο μονογραφίες: 1. Slaves, dolls, individuals: Representations of women in nineteenth-century Bulgarian periodicals, and in Lyuben Karavelov’s fiction [στα βουλγαρικά] (Sofia: Sonm, 2012), και 2. Gender Relations in Education. Policies and Practice in the Danube region – Experiences, Analyses, and Impulses [στα αγγλικά] (Verlag Klemm, Oelschalger, 2013).